divendres, 12 d’agost del 2011

Només falten 11 dies per la nostra Festa Major

Quan fèiem fotografia analògica, els que en sabíem una miqueta, per tal de que la Punta ens quedés il•luminada durant els focs anàvem d’hora a cercar lloc per fer les fotos. Quan ho teníem tot preparat, fèiem una foto de la Punta il•luminada i carregàvem l’obturador de la càmera sense desplaçar el negatiu ni moure la càmera absolutament gens. Quan apagaven les llums i començava el castell de focs, anàvem fotografiant moments del mateix, sempre a sobre el mateix clixé, fins que ens semblava que ja en teníem prou. Llavors durant tota la resta de l’espectacle, fotografiàvem el més interessant i en la traca final fèiem el mateix del principi, però a la inversa: una vegada teníem impressionat el negatiu amb els últims focs, i sense desplaçar-lo, ens esperàvem a que obrissin les llums i fèiem l’última fotografia amb la punta il•luminada.
Actuant així ens quedaven dues fotos amb la Punta il•luminada: la primera i l’última, mentre que a les del mig estava a les fosques.

Això amb la fotografia digital ha canviat. Ara, una vegada preparada la càmera sobre un bon trípode i amb un cable disparador i utilitzant diferents focals, fem varies fotografies de la Punta il•luminada que després ens serviran per incrustar-les amb les fotos dels focs. El mateix resultat amb una tècnica diferent.

I el que veureu a continuació és el que es pot aconseguir amb la tècnica que us he explicat.

Bona Festa Major a tothom!